El passat mes de desembre, el Col·legi va organitzar el I Concurs per el Disseny de la Imatge per al nostre calendari corporatiu i, de les propostes presentades, va resultar guanyadora la presentada per Mireia Vintró, estudiant de CFGS.
Ens hem posat en contacte amb ella per que ens expliqui qui es i com va desenvolupar la idea.
Primer de tot, FELICITATS per ser la guanyadora del I Concurs del Disseny de la Imatge del Calendari. Es un orgull poder parlar amb tu i saber una mica més sobre tu.
Moltes gràcies!!! :).
Estàs estudiant CFGS de Projectes d’Obra Civil. Explica’ns per sobre per què et vas decidir per el camp de l’obra civil.
Sempre hi he estat interessada en la enginyeria i la construcció. Vaig començar la universitat però volia adquirir coneixements menys teòrics i més aplicats i per això em vaig decidir per el CFGS.
Ens comentes que vas deixar la universitat per seguir estudiant CFGS.
-¿Perquè va prendre aquesta decisió?.
Més que deixar la universitat, he fet una pausa. La meva intenció es reprendre els estudis universitaris una vegada acabi CFGS amb experiència en altre tipus d’estudis. Tenint la perspectiva dels dos tipus d’estudis, diria que el CFGS es més aplicat, enfocat als coneixements pràctics i amb la possibilitat de iniciar-te a la vida professional amb la DUAL.
La universitat et dóna coneixements més generals amb l’avantatge que al finalitzar tens més possibilitats laborals.
Sobre el concurs, digue’ns com se’t va ocórrer la idea del disseny de la imatge que vas presentar i quines van ser les teves referencies.
El meu pare i jo som aficionats a la fotografia, fem sortides i viatges fotogràfics. Aquest estiu vàrem estar al nord d’Espanya i va ser quant vam fer la foto al Centre Niemeyer.
-¿Cóm ha sigut el procés d’elaboració de la imatges?. Amb quin material parties de base, quines van ser les etapes, quin software has utilitzat, …
Sempre parteixo de diverses imatges, en aquest cas, del mateix edifici. Escollo la millor basant-me en l’encaix, la nitidesa de la imatge, l’enfocament, … Després mitjançant programari d’edició de imatges faig quelcom retocs. Sempre parteixo de diverses imatges, en este caso, del mateix edifici. Elegeixo la millor basant-me en el encaix, la nitidesa de la imatge, l’enfocament, … Després mitjançant el programa de edició de imatges vaig fer alguns retocs.
A la imatge del Edifici en concret, la vaig passar a monocrom i li vaig difuminar el fons amb un efecte de pinzellades. Després vaig tornar a “pintar” les finestres en el seu color original. D’aquesta manera la geometria de la cúpula quedava molt més ressaltada.
-¿Quant temps has trigat en realitzar tot el procés?
No sabria dir-te exactament, però entre 1 i 2 hores aproximadament.
Has titulat a la imatge “Corbes”.
-¿Quin significat tenen per a tu les corbes en el mon del disseny, la imatge i la obra civil?
Per a mi, el concepte de corba es molt abstracte i es pot referir tant a circumferències com a espirals, el·lipsis, … En la imatge proposta, així com en l’obra civil, les corbes son elements molt recurrents i a partir de les quals es poden crear dissenys espectaculars.
Ha sigut un plaer molt gran poder parlar amb Mireia. Sense cap mena de dubte, seguirem la seva pista en el mon de la delineació i, per suposat, en el de la fotografia.
#sumarespositivo